Közönségtalálkozó és könyvbemutató a Szkénében

Közönségtalálkozó és könyvbemutató a Szkénében

2017. november 18-án a Kohlhaas c. előadás után (kb. 17 órától) könyvbemutatót tartunk az előadás alkotóival a Szkéné Színházban.   

Kleist Kohlhaas Mihály című elbeszélésének színpadi változatát 2015-ben mutatta be a Szkéné (a Zsámbéki Színházi Bázissal és a MASZK Egyesülettel közösen) Hegymegi Máté rendezésében. Az előadás 2016-ban a elnyerte a legjobb független előadás díját a színikritikusoktól, és azóta is a Szkéné Színház műsorán van.

A nagy sikerrel játszott előadás alapja az a szuverén színpadi adaptáció, amelyet Gábor Sára dramaturg és Hegymegi Máté rendező készített Kleist művéből. A darab megjelent a Selinunte Kiadó Kortárs klasszikusok című kötetében, több más olyan szöveggel együtt, amelyek a Kohlhaashoz hasonlóan archetipikus történeteket mesélnek újra kortárs szemlélettel.

Gábor Sára és Hegymegi Máté

 

Ezt az antológiát, az Olvasópróba 3. kötetét mutatjuk be a Kohlhaas november 18-i előadása után kb. 17 órától. A beszélgetésen nemcsak az adaptációt készítő Gábor Sárával és Hegymegi Mátéval találkozhatnak az érdeklődők, hanem alkotótársaikkal, az előadásban szereplő színészekkel is.

 

A program ingyenes, regisztráció nem szükséges!