Beszélgetés Hajdu Szabolccsal és Török-Illyés Orsolyával

Beszélgetés Hajdu Szabolccsal és Török-Illyés Orsolyával

2018. január 24-én ismét beszélgetésre várjuk az érdeklődőket az Írók Boltjába.

 

A kortárs magyar színdarabokat közreadó Olvasópróba sorozat legújabb kötete a kivándorlásról szól. Az antológia darabjai különböző korokban és helyeken teszik fel ugyanazt a kérdést: menni vagy maradni?

 

Az antológia egyik fontos darabja Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című műve, amely először színházban aratott sikert, majd a belőle készült film nemzetközi fesztiválok díjnyertes alkotása lett. A darabnak szinte nincs is története, csak egy markánsan megfogalmazott alaphelyzete és az ebből kibontakozó összetett emberi viszonyrendszere.

 

Hasonló hatást kelt Hajdu Szabolcsék legújabb előadása, a Kálmán-nap, amely szintén banális helyzetekből indul ki, ám az alig mozduló apró emberi viszonyokban (akárcsak az Ernelláék…) valahogy mégis a sorszerűség kérdéseit feszegeti. Sajátos munkamódszer jellemzi ezeket az előadásokat, amelyek elsősorban a színészek személyiségéből építkezik. Hajdu Szabolccsal és állandó alkotótársával, Török-Illyés Orsolyával a darabok, az előadások és a filmváltozatok készítésének módszeréről, a sajátos színészi munkáról, játékmódról beszélget Sándor L. István színházi szakíró.

 

 

 

Helyszín: Írók Boltja

Időpont: 2018. január 24. 17 óra