Beszélgetések az Írók Boltjában

2016 őszén indult egy sorozat az Írók Boltjában: írókat, színészeket, rendezőket, dramaturgokat hívtunk beszélgetni egy-egy kötetünk kapcsán a pályájukról, művekről, előadásokról. A találkozókról mindig készül videófelvétel, hogy azok is belepillanthassanak, akik nem tudtak eljönni az Írók Boltjába.

A beszélgetéseket vezeti: Sándor L. István

 

Beszélgetés Gimesi Dórával, Jeli Viktóriával és Pass Andreával az Írók Boltjában

 

Pass Andrea és Jeli Viktória darabjai a Párhuzamos világok c. kötetben jelentek meg.

 

 

 

 

Beszélgetés Dragomán Györggyel az Írók Boltjában

 

A Menni vagy maradni? c. antológiában (Olvasópróba 4.) olvasható Dragomán György Kalucsni c. darabja. A műről, annak két színházi bemutatójáról, a Máglya színpadi adaptációjáról és számos egyéb kérdésről beszélgettünk az íróval.

 

 

Beszélgetés Hajdu Szabolccsal és Török-Illyés Orsolyával

 

Ugyancsak a Menni vagy maradni? antológiában olvasható Hajdu Szabolcs darabja, az Ernelláék Farkaséknál.

Hajdu Szabolccsal és állandó alkotótársával, Török-Illyés Orsolyával a darab, az előadás és a filmváltozat készítésének módszeréről, a sajátos színészi munkáról, játékmódról beszélgetett Sándor L. István az Írók Boltjában.

 

 

Beszélgetés Székely Csabával és rendezőivel, színészeivel

 

2017 végén jelent meg Székely Csaba gyűjteményes kötete, az Idegenek és más színdarabok.

Az Írók Boltjába olyan rendezőket és színészeket hívtunk, akik fontos Székely Csaba-bemutatók alkotói, előadói voltak. Vendégünk volt Csizmadia Tibor, az egyetlen olyan rendező, aki a teljes Bánya-trilógiát színre vitte, Czajlik József, aki a Felvidéken rendezte meg a Bányavakságot, Sztarenki Pál, aki Zalaegerszegen rendezte meg a Szeretik a banánt, elvtársak? c. monodrámát, valamint Tóth Tibor, László Zsolt és Kovács Károly színészek.

A   beszélgetés kétségtelen fénypontja az volt, amikor a jelen lévő színészek az Idegenek (három politikai gyerekdarab) első részét felolvasták (37.08-tól látható a felvételen).