Olvasópróba

Vajon a kortárs színházban született szövegek kiállják-e az olvasás próbáját? Az Olvasópróba könyvsorozatával azt állítjuk: igen.

A  sorozat olyan kortárs színdarabokból válogat, amelyek nemcsak a színpadon tudtak érvényesen megszólalni, hanem olvasmányként is képesek megszólítani, fontos kérdéseket feltenni. A darabokat tematikus kötetekbe rendeztük, hogy így egymással is párbeszédbe kezdhessenek.

A sorozat eddig megjelent kötetei:

A felejtés ellen. Kortárs magyar színdarabok
A felejtés ellen

Mohácsi János és Mohácsi István, Székely Csaba, Brestyánszky B.R., Kerékgyártó István és Tasnádi István darabjai a történelmi és személyes emlékezet kérdése körül mozognak.

Párhuzamos világok. Kortárs magyar színdarabok
Párhuzamos világok

Tasnádi István és Jeli Viktória, Hajós Zsuzsa és Kárpáti István, Gyulay Eszter, Kovács Krisztián és Scherer Péter valamint Pass Andrea ifjúsági darabjai fiatalokról nem csak fiataloknak.

Kortárs klasszikusok. Mai magyar színdarabok
Kortárs klasszikusok

Székely Csaba, Jeles András, Gyulay Eszter és Rába Roland valamint Gábor Sára és Hegymegi Máté darabjai ismert alakokat keltenek életre, évszázados történeteket mesélnek újra.

Menni vagy maradni? Olvasópróba 4.
Menni vagy maradni?

Kárpáti Péter, Dragomán György, Diggerdriver és Hajdu Szabolcs  darabjai különböző korokban és élethelyzetekben teszik föl a menni vagy maradni kérdését.

Családtörténetek. Mai magyar színdarabok (Olvasópróba 5.)

CSALÁDTÖRTÉNETEK

Háy János, Tóth Krisztina, Tasnádi István, Pass Andrea és Hajdu Szabolcs családtörténetei változatos módon beszélnek férfi és nő viszonyáról és a különböző nemzedékek együttéléséről.

A kötetek megvásárolhatók a Színházi könyvek webáruházban.