Kortárs drámaírók

Az Olvasópróba sorozat tematikus válogatásai mellett törekvése a kiadónak, hogy egy-egy kiemelkedő kortárs drámaíró szerzői köteteit is megjelentesse.

 

 

Székely Csaba: Idegenek és más színdarabok

 

A Kortárs drámaírók sorozatban elsőként Székely Csaba gyűjteményes kötete látott napvilágot, amely átfogja a szerző teljes drámaírói pályáját. Olvasható benne az első dramatikus munkájából írt monodráma, a nagysikerű Bánya-trilógia, és helyet kaptak benne Székely Csaba legújabb drámái is: Semmit se bánok, Idegenek, Öröm és boldogság, A Homokszörny.

 

Székely Csaba: Idegenek

 

 

Tasnádi István: Cyber Cyrano és más színdarabok

 

A sorozat következő darabja Tasnádi István négy színdarabját adja közre, elsőként a számos helyen játszott Cyber Cyranót. Olvasható a kötetben továbbá az annak idején a Bárka Színházban bemutatott East Balkán, a bárkás színházi műhelynek emléket állító Majdnem 20, és a legendás Nézőművészeti Főiskola.

 

 

 

Kárpáti Péter és barátai: Színház az orrod hegyén

 

A sorozat harmadik kötete Kárpáti Péternek azokat a darabjait adja közre, amelyek a Titkos Társulattal kidolgozott improvizációs technikája segítségével  születtek. Elsőként a Tünet Együttessel közösen készített Az álom féltestvére, majd a k2 társulattal megvalósított Dongó olvasható a kötetben. Ezeket követi a SZFE Zsótér–Börcsök színészosztályával készült 1089 (színház az orrod hegyén), a Kerekasztal Színházi Nevelési Központtal játszott Kéksziget és a HOPParttal koprodukcióban készült Hungari. A kötetet Kárpáti Péter két tanítványának (Georgita Máté Dezső és Varga Zsófia) darabja zárja.

 

 


 

A kötetek megvásárolhatók a Színházi könyvek webáruházban és az Írók Boltjában.