Legújabb könyveink

Ács János színháza

Sándor L. István:
Ács János színháza

Az óriáscsecsemőtől a Marat/Sade-ig

Sándor L. István:
A Katona és kora

Az indulás irányai

Szücs Zoltán: Megálló - borító

Szücs Zoltán:
Megálló

és más színdarabok

Előkészületben

Pap Gábor Papesz: A dramatikus zene felfedezése

 

Pap Gábor könyve egyszerre három aspektusból, tudományos, művészeti és pedagógiai vonatkozásaiban vizsgálja színház és zene közös világát, kitérve azon összművészeti jelenségekre is, melyek a színházat mint totális művészeti formát jellemzik.

Hírek, események

Könyvbemutató a Katona József Színházban

 

2022. november 5-én rendhagyó könyvbemutató beszélgetés volt a Katona József Színházban.

A Magyar dráma Napján az Írók Boltjában

 

Szeptember 21-én ünnepeljük a magyar dráma napját. Ezúttal három kortárs drámaíró – Pass Andrea, Darvasi László és Szücs Zoltán – volt a kiadó vendége az Írók Boltjában. Sándor L. István arról beszélgetett velük, hogyan vezetett az útjuk a drámaíráshoz, és milyen esélyeit látják a kortárs magyar drámának: játszanak-e kortárs darabokat a színházak, olvasnak-e drámákat a nézők?

Bertók Lajosra emlékezünk a Pinceszínházban

 

2022. szeptember 15-én 20 órától Bertók Lajosra emlékeznek pályatársai, barátai, színikritikusok és tisztelők. Az est bevételét a színház a készülő könyv kiadására ajánlotta fel.

 

Ismét könyvbemutató az Írók Boltjában

 

Hosszú szünet után némiképp rendhagyó könyvbemutatót tartottunk az Írók Boltjában. Szeptember 7-én Sándor L. István beszélgetett Forgách Andrással Ács Jánosról: pályájának indulásáról, az első vizsgarendezését kísérő felfokozott szakmai figyelemről.